Vize

İsviçre Vizesi

isviçre vizesiÖnemli Uyarılar

– Mutlaka, Pasaportunuzun 2. sayfasında bulunan imza kısmı pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
– İsviçre, yeşil,gri ve kırmızı pasaportlara vize uygulamamaktadır. İsviçre, Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir.
– Pasaportunuzun süresi seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli olmalı ve boş vize sayfası bulunması gerekmektedir.
– Yalnız seyahat edecek çocuklar için ise 18 yaşından küçük olmaları durumunda anne ve baba’larından noter’den alınması gereken muvafakatname’ nin olması gerekmektedir. Çocuğun anne veya baba’ dan biri ile seyahat etmesi durumunda ise seyahat etmeyecek olan velisinden muvafakatname gerekmektedir.
– Yurt dışında geçerli minimum 30.000 € teminat veren seyahat sigortası istemektedir.
– Eğer önceden varolan pasaportlarınız mevcut ise ibraz etmeniz vize alımınızda kolaylık sağlayacaktır.
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu ve ek formlar gerekmektedir.
– Randevu sistemi ile çalışılmakta olup muhakkak müracaatlar için önceden Iks firmasından randevu almanız gerekmektedir.
– Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportunuzun aslınında evraklarla birlikte yetkililere ulaştırılması gerekmektedir.
Vize ücretleri: 110 EURO + 10 EURO Sigorta şeklindedir. ( Münferit vize işlemleri için geçerlidir. )
– Daha önce İsviçre vizesi almamış olan yolcular için konsolosluğa görüşmeye gitmeleri gerekecektir.

Turistik Vize Gerekli Belgeler

İşveren

– İsviçre Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.
– Şirket imza sirküleri
– Son yıla ait vergi levhası
– Bağlı olduğunuz odadan alınmış faaliyet belgesi. Son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
– Kuruluş ve son değişiklikleri belirten ticaret sicil gazetesi.
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

İşverenler, İsviçre uçak bileti için ucakbiletiuzmani.com borajet biletleri sitesini ziyaret edebilirler.

Sigortalı Çalışanlar

İş verenler kısmında belirtilen tüm maddelere ilave olarak ayrıca;
– SSK işe giriş bildirgesi
– Son dört aylık maaş bordroları
– Son dört aylık SSK prim bildirgeleri

Emekliler

– İsviçre konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe. Bu dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve kullandığınız telefon numaralarınızın belirtilmesi gerekmektedir.
– Emekli cüzdanı
– Emekli maaş cüzdanı
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketiniz temin edebilir. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Emekliler, hesaplı seyahat için www.ucakbiletiuzmani.com ucuz uçak bileti fiyatları üzerine bir değerlendirme yaptıktan sonra hareket edebilirler.

Esnaf Sanatkarlar ve Serbest Meslek Mensupları

– İsviçre Baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe. Bu dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve kullandığınız telefon numaralarınızın belirtilmesi gerekmektedir.
– İmza beyannamesi
– Son yıla ait vergi levhası
– Bağlı olduğunuz odadan alınmış faaliyet belgesi. Son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
– Kuruluş ve son değişiklikleri belirten ticaret sicil gazetesi.
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri

Doktorlar, Avukatlar, Eczacılar, Mühendisler, Diş Hekimleri

– İsviçre Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.
– İmza beyannamesi ( Şirket ise imza sirküleri gerekmektedir. )
– Son yıla ait vergi levhası
– Bağlı olduğunuz odadan alınmış faaliyet belgesi. Son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
– Kuruluş ve son değişiklikleri belirten ticaret sicil gazetesi.
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Devlet Memurları

– Seyahat amacınızı belirten Almanya konsolosluğuna yazılmış adres ve telefon detayları yazılı dilekçe gerekmektedir.
– Çalıştığınız kurumdan görevinizi ve izinli olduğunuzu belirten bir yazı.
– Son 3 aylık maaş bordrolarınız ve kurumla ilgili kimliğinizin arkalı önlü fotokopisi.
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri gerekmektedir.
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Öğrenciler

– Okuldan alınmış öğrenci belgesi.
– Masraflarını karşılayacak velisine ait belgeler. ( Yukarıda belirtilmiş olan meslek grupları’ndan hangisi ile meşgul olunuyorsa o meslek grubuna ait belgeleri getirmeniz gerekmektedir. )
– Velisinden masraflarının karşılanacağına dair yazı.
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri gerekmektedir.
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

( Ticari ) Gerekli Belgeler

İş Verenler

– İsviçre Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda İngilizce yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı. ( Schengen Ülkeleri’nde yapılacak tüm masraflarınızı ve gidiş-dönüş masrafları turizm firmanıza ait olup garantisi altındadır. Bu nedenle yazılacak olan yazının içeriğinde bu ibarenin de olması gerekmektedir.)
– Şirket imza sirküleri ( Süresi geçmemiş olması gerekir. )
– Son yıla ait vergi levhası
– Bağlı olduğunuz odadan alınmış faaliyet belgesi. Son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
– Eğer ilk kez Schengen Vizesi alacaksanız bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlükleri’nden protokol yazısı almanız gerekmektedir. Ayrıca en son bitirmiş olduğunuz okulun diploması veya sertifikası olması gerekmektedir.
– Ziyarete gideceğiniz firma yetkilileri tarafından kaşeli imzalı isminize gelmiş davet mektubu.
– Vize alacak kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize müracaat formu ve ek formlar.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Sigortalı Çalışanlar

İş Veren kısmında belirtilmiş tüm maddelere ve gerekliliklere ilaveten;
– SSK işe giriş bildirgesi
– SSK hizmet dökümü
– Son 3 aylık maaş bordronuz gerekmektedir.