Vize

Fransa Vizesi

fransa vizesiÖnemli Uyarılar

İstanbul Fransa Başkonsolosluğu vize müraacatlarını doğrudan kabul etmemektedir. Başvurularınızı vize başvuru merkezi olan ( VFS GLOBAL 0850 2199921 ) aracılığı ile konsolosluğa iletmeniz gerekmektedir. Turizm firmanız da sizin adınıza Ticari ve Turistik vizelerinizi takip edebilir.
– Mutlaka, Pasaportunuzun 2. sayfasında bulunan imza kısmı pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
– Fransa, yeşil,gri ve kırmızı pasaportlara vize uygulamamaktadır. Fransa, Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir.
– Pasaportunuzun süresi seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli olmalı ve boş vize sayfası bulunması gerekmektedir.
– Yalnız seyahat edecek çocuklar için ise 18 yaşından küçük olmaları durumunda anne ve baba’larından noter’den alınması gereken muvafakatname’ nin olması gerekmektedir. Çocuğun anne veya baba’ dan biri ile seyahat etmesi durumunda ise seyahat etmeyecek olan velisinden muvafakatname gerekmektedir.
– Yurt dışında geçerli minimum 30.000 € teminat veren seyahat sigortası istemektedir. Bu sigorta talep ettiğiniz vize sürenizi kapsamalıdır. Örnek olarak 3 veya 6 aylık bir vize talebiniz var ise ozaman 3 Ya da 6 aylık sigorta ibraz edilmesi gerekmektedir. Seyahat Sigortanızı Turizm firmanızdan temin edebilirsiniz.
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu. gerekmektedir.
– Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportunuzun aslınında evraklarla birlikte yetkililere ulaştırılması gerekmektedir.
– Vize ücretleri: 120 EURO + 10 EURO Sigorta şeklindedir. ( Münferit vize işlemleri için geçerlidir. )
– Konsolosluğun gerekli gördüğü durumlarda mülakata çağırılabilirsiniz.
10 yıldan eski pasaportlara Shengen Ülkeleri vizesi verilmemektedir.

Turistik Vize Gerekli Belgeler

İşveren

– Fransa Başkonsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.
– Şirket imza sirküleri. ( süresi geçmemesi önemlidir. )
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu. gerekmektedir.
– Son yıla ait vergi levhası
– Bağlı olduğunuz odadan alınmış faaliyet belgesi. Son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
– Kuruluş ve son değişiklikleri belirten ticaret sicil gazetesi.
– 2 adet beyaz zemine çekilmiş rötuşsuz fotoğraf. ( biometrik fotoğraflar kabul edilmez. )
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden alabilirsiniz. )
– Otel ve Uçak rezervasyonları.
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )

Sigortalı Çalışanlar

İş verenler kısmında belirtilen tüm maddelere ilave olarak ayrıca;
– SSK işe giriş bildirgesi
– Son dört aylık maaş bordroları
– Son dört aylık SSK prim bildirgeleri

Sigortalı çalışanlar, Fransa uçak bileti hakkında detaylı bilgi için uçak bileti sitelerine başvurmalılar.

Emekliler

– Fransa konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce veya Fransızca vize talebinizi belirten dilekçe. Bu dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve kullandığınız telefon numaralarınızın belirtilmesi gerekmektedir.
– Emekli cüzdanı
– Emekli maaş cüzdanı
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )
– 2 adet biometrik fotoğraf ( Yeni çekilmiş olması önemli. )
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketiniz temin edebilir. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu. Gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Esnaf Sanatkarlar ve Serbest Meslek Mensupları

– Fransa Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe. Bu dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve kullandığınız telefon numaralarınızın belirtilmesi gerekmektedir.
– İmza beyannamesi
– Son yıla ait vergi levhası
– Bağlı olduğunuz odadan alınmış faaliyet belgesi. Son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
– Kuruluş ve son değişiklikleri belirten ticaret sicil gazetesi.
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu. Gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Doktorlar, Avukatlar, Eczacılar, Mühendisler, Diş Hekimleri

– Fransa Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce veya Fransızca yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe. Bu dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve kullandığınız telefon numaralarınızın belirtilmesi gerekmektedir.
– İmza beyannamesi ( Şirket ise imza sirküleri gerekmektedir. )
– Son yıla ait vergi levhası
– Bağlı olduğunuz odadan alınmış faaliyet belgesi. Son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
– Kuruluş ve son değişiklikleri belirten ticaret sicil gazetesi.
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu. Gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Devlet Memurları

– Seyahat amacınızı belirten Fransa konsolosluğuna İngilizce veya Fransızca yazılmış adres ve telefon detayları yazılı dilekçe gerekmektedir.
– Çalıştığınız kurumdan görevinizi ve izinli olduğunuzu belirten bir yazı.
– Son 3 aylık maaş bordrolarınız ve kurumla ilgili kimliğinizin arkalı önlü fotokopisi.
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri gerekmektedir.
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu. Gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Öğrenciler

– Okuldan alınmış öğrenci belgesi.
– Masraflarını karşılayacak velisine ait belgeler. ( Yukarıda belirtilmiş olan meslek grupları’ndan hangisi ile meşgul olunuyorsa o meslek grubuna ait belgeleri getirmeniz gerekmektedir. )
– Velisinden masraflarının karşılanacağına dair yazı.
– Beyaz zemine çekilmiş 2 adet rötuşsuz fotoğraf.
– Pasaportunuzun 1. 2. 3. 4. sayfaları’nın, kimlik bilgilerinizin bulunduğu son sayfası’nın, temdit sayfaları’nın ve daha önceden almış olduğunuz Schengen A.B.D, ingiltere, İsviçre vizelerinizin fotokopileri gerekmektedir.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Evlenme cüzdanı, kişi boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
– Tapu,araç ruhsatı, kredi kartı, kira kontratı ( gelir amaçlı ) ve fotokopileri gerekmektedir.
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu. Gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.

Öğrenciler için en uygun fiyata Fransa uçak biletiyle ilgili detaylı bilgi için önde gelen uçak bileti siteleri ziyaret etmek gerekiyor.

( Ticari ) Gerekli Belgeler

İş Verenler

– Fransa Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda İngilizce Ya da Faransızca yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı. ( Yapılacak tüm masraflarınızı ve gidiş-dönüş masrafları turizm firmanıza ait olup garantisi altındadır. Bu nedenle yazılacak olan yazının içeriğinde bu ibarenin de olması gerekmektedir.)
– Şirket imza sirküleri ( Süresi geçmemiş olması gerekir. )
– Son yıla ait vergi levhası
– Bağlı olduğunuz odadan alınmış faaliyet belgesi. Son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
– Ziyarete gideceğiniz firma yetkilileri tarafından kaşeli imzalı isminize gelmiş davet mektubu.
– Vize alacak kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize müracaat formu ve ek formlar.
– Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası. ( Turizm şirketinizden temin edebilirsiniz. )
– Vize alacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış vize başvuru formu. Gerekmektedir.
– Otel ve Uçak rezervasyonları.
– Banka hesap cüzdanı ( son 6 aylık hesap hareketlerini belirtecek şekilde güncel hesap cüzdanı gerekmektedir. Veya yine son 6 aylık hareketleri içerecek banka yetkilileri tarafından kaşeli ve imzalı olan hesap ekstresi ve ekinde de banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka getirilmelidir. )

Sigortalı Çalışanlar

İş Veren kısmında belirtilmiş tüm maddelere ve gerekliliklere ilaveten;
– SSK işe giriş bildirgesi
– SSK hizmet dökümü
– Son 3 aylık maaş bordronuz gerekmektedir.